Tuesday, November 07, 2006

Jackie Brown
Okej, Jackie är tillbaka.
Dagens Nyheter granskar hans strävan att bli En Bättre Människa.

En del av dem DN pratar med slår fast att Jackie Arklövs arbete med sig själv är "äkta", medan biträdande kriminalvårdschefen på Kumla säger att Jackie bara tar avstånd från nazismen, pluggar och uppträder som mönsterfånge för att få ett tidsbestämt straff – men vad är det i så fall för fel med det? Varför har man regler om gott uppförande på fängelser om inte intagna ska följa dem? Hur bedömer man om en människa verkligen är Bättre eller bara beter sig så? (Och ursäkta mig men varför dyker den mördade Malexanderpolisens mamma upp som expert i frågan om huruvida Jackie kommer att återfalla i brott?)

Hoppas på mer Jackie Arklöv i framtiden.

Vet nån btw vad som hände med den bruna mannen med tatueringar i ansiktet (?) som hängde runtomkring T-centralen på 1980- och 90-talet och gjorde hitlerhälsning och rent allmänt skrämde skiten ur folk?
En svart nazist var liksom det mest skräckinjagande som fanns då.

4 comments:

Herr Bergström said...

Den svarta skinnskallen! Hade glömt att han fanns! Sjukt läskig kille. Undrar verkligen var han är (inspärrad) idag...

-= Ella =- said...

Ett tidsbestämt straff är väl en anledning så god som någon till att "ta avstånd från nazismen" och plugga? Jag har ju fan ingen anledning alls när jag gör samma sak. =) Och vad för bittert apskaft säger så? Borde det inte rimligen ingå i en kriminalvårdschefs (om än biträdande) grundläggande karaktär att tro gott om människor som faktiskt försöker?

Rollx said...

En svart nazist/skinnskalle oj !.

Någon vänlig själ kanske borde ha gett honom en spegel, vilken chock han skulle ha fått !. Antagligen Så skulle han nog gett sig själv ett ordentligt kok stryk, efter att ha upptäckt vem han egentligen var.

Alexandra said...

Den tokiga nazisten!En fest hakade han på mig och mitt gäng. Han satt bredvid mig och tiggde cigg och jag var ju tvungen att bjuda, han var läskig. Han sa att det viktigaste i livet var pengar och utlösning.
Jag undrar vart han tog vägen, och om man skulle känna igen honom idag.