Wednesday, November 08, 2006

För mycket smink

Jag fattar att alla tycker att hon är helt uttjatad nu men jag kan inte släppa Maria Borelius. Jag saknar henne.

Hon och Stegö var ju de två som "alla" sa skulle få gå – eftersom journalister inte automatiskt kan bli politiker – men när det sedan gick så fort hann man aldrig riktigt njuta av Maria Borelius intressanta klädstil.
Maria Borelius har en look som styrs av ordet "tuff". Mixat-och-matchat skinn med stickat, cashmere med jeans och gärna pärlor tillsammans med dekorationer i sten eller nåt sånt.
Andra nyckelord är dyr, fräsch, feminin, lingonochmjölk.
Om Mona Sahlin mer såg ut som en stressad politruck med arbetarklassbakgrund som inte kan ta hand om sig utan tuggar i sig den där tobleronen mellan två blå blend i en bilkö nånstans så är Maria Borelius en livsnjutare som vet sitt värde. En grottromantiker i Munthe plus Simonsen-förpackning som sjunger långsamhetens lov och räddar den svenska familjen med recept på kycklingsoppa och hur man ska massera sina barn och hur man ska säga att man älskar dem, blandat med lite utläggningar om det svenska skattesystemet.

Maria Borelius är high maintenance. Jag tror att vem som helst fattar att politiker-Sverige är för litet för hennes stil. Det funkar inte att se ut så där, det är inte seriöst.

Med den borgerliga regeringen kommer dyra kläder in i bilden, vilket förmodligen mest av allt är ett problem. De enda dyra damplagg som faktiskt verkar funka som powersuits i politiken är Maud Olofssons galna patchworkkavajer i nappa med axelvaddar. De signalerar makt, osexighet och att Maud typ har en egen dräktmakare.


PS Maud Olofsson är lika gammal som Madonna.

9 comments:

David Sillén said...

Det blir extra intressant när man får se en av ministrarna som INTE fick gå, på bild precis nedanför. Tobias Billström med snedbena och helt intetsägande klädstil kanske bara är kvar för att man inte ser honom..? Han är ju i och för sig man också, kan vara en liten anledning.

Coola Morsan said...

Gränsen mellan lyxigt dyr och billig är ju hårfin och för mycket smink sticker nästan alltid i ögonen. Hon påminner om min 60/70-talsmoster, som också var sådär chickig och alltid med bullar på huvudet istället på fatet.

Som vanligt är det för mycket fokus på kvinnors utseende i alla sammanhang. Män får se ut hur som helst. Kvinnor är ALLTID fel. För mycket, för lite, för sminkat, för manhaftigt, för ung, för gammal.

m said...

jag undrar varför det måste fokuseras så mycket på hur kvinnor klär sig? varför gör du det, karolina? de fick nog inte avgår för sina kläder, utan för att de var kvinnor kanske? me jag tycker det är lätt bisarrt att vi ens diskuterar detta. varför är det viktigt?

Rollx said...

Mona Toblerone, ja det kan fungera. Kanske hon skall kassera det småtråkiga efternamnet Sahlin ?. Lustigt att man så lång tid efteråt tänker automatiskt på ett godis märke när man hör hennes namn.
Hon har i åratal gett en massa gratis reklam, utan att ha fått betalt för det. Det måste kännas bittert !.

Borelius känner man inte till så mycket om. Hon blev ju somsagt inte så långvarig. Hennes klädsel och utseende påminner mig om en lärarinna jag hade i klass 4 - 6. Lärarinnan var nog den första jag blev kär i, kan tänkas att den främsta orsaken till detta, var att man jämt och ständigt fick hennes enorma byst i bakhuvudet. När hon böjde sig över en, och skulle visa något i ens skolbok. Kan sägas att hon var populär bland alla killarna. Behövs inte mycket för att förgylla dagen, för några småkillar. Ursäkta att jag fladdrade iväg och tänkte på stora händelser under min barndom.

c said...

maud olofsson är tre år äldre än madonna. annars: i love your blog!

Erika said...

Maud Olofsson lika gammal som Madonna, hahahahaha, fy fan vad kul!

Joakim said...

Maud Olofsson har ett klädkonto på cirka 10 000 kronor i månaden. Det borde kanske räcka till en halvtidsanställd, subventionerad, dräktmakare.

Nisha Besara said...

Karolina, hysteriskt kul analys!
Det allra första som fångade mitt öga när Borelius blev minister var hennes svindyra och exklusiva Dior-väska. Man KAN INTE ha en väska för typ tolvtusen chict slängd över axeln om man är minister. Går inte... :)

charlotte said...

Kalla mig gärna humorlös men jag ser inte det hysteriskt roliga. Maud o Madonna jämngamla, jaha och? Poängen? Göran Hägglund är 15-20 år yngre än Mick Jagger. Ha ha ha ha.
Nästa gång någon droppar ett klädmärkesnamn sådär lite lagom jagärcoolochstreetsmart (och framför allt inte fattig) så kommer jag att ramla ihop snyftande i en liten hög.