Friday, December 12, 2008

Räfst och rättning igen

”Det pågår en förvirrad debatt på vänsterkanten”, börjar Lars Linder sin kommentar ”Förvirrad vänster”, i går i DN.
Och så var vi tillbaka i oktober 2006.
Krisen tog oss tillbaka dit. Nu, återigen, ska vi inte diskutera och analysera politisk teori eller ens några frågor utom klass och resursfördelning över huvud taget. Nu ska vi hålla sams och rikta in oss på minsta gemensamma nämnare.
Nu är en ”förvirrad” vänster det värsta man kan tänka sig. Vänstern ska stå rak och enad inför Krisen, på samma sätt som den skulle stå inför Alliansen, och peka med hela armen. Vänsterdebattörer ska hålla med varandra i princip, och inte titta så mycket på resten.
Mänskan hon är mänska, skriver Lars Linder i DN med Bertolt Brecht.
Det kan man säga mycket om.
Vi har hört det där ett tag nu.
Vad betyder det?
Att människan är en människa, en kropp, är en enkel och stor sanning. En av vänsterns favoriter under de två år som gått. Det finns mycket mer att säga om den.
Så länge länkar jag bara till den här gamla hatade artikeln från då.
Per W skriver i Sydsvenskan så här.

1 comment:

Erik Svensson said...

Karolina:

Du får ursäkta, men det du skriver idag och skrev för två år sedan är bara trams, för att inte säga rent snömos. Det du kallar "oppositionsfällan" är vänsterns fundament, genom att ta avstånd från oppositionen mot nyliberalismens individcentrerade politik så byggs politiska alternativ. Den inställning du förespråkar är en typisk lyxinställning för er intellektuella inom "lattevänstern" på Söder och andra det smala urbana liberala mellanskiktet som har väldigt lite kontakt med vanliga människor. Jag har skrivit kritiskt om dina inlägg på min blogg:

http://biologyandpolitics.blogspot.com/2008/12/den-farliga-naturen-och-de.html

http://biologyandpolitics.blogspot.com/2008/12/nina-bjrk-om-feminismens-frhllande-till.html

http://biologyandpolitics.blogspot.com/2007/06/arenas-och-livsstilsvnsterns-olidliga.html