Thursday, August 28, 2008

The best dressed chicken in town

Tog någon kort på Timbros kycklingar i går?
Jag gick nedför alla trapporna i mitt hus och kom ner i porten och såg på andra sidan gatan, där restaurangen och arenas smygläsning var, två kycklingar i människostorlek stå och dela ut någonting till folk och jag tänkte nej, är det här arenas nya grej, kycklingar delar ut tidningen på smygisen. Jag tog ett djupt andetag innan jag gick ut och faceade denna vår nya spännande pr-estetik och upptäckte att kycklingarna bara var Timbro. Thank God. Tydligen två ungdomar inhyrda av Johan Nordberg som ville utmana Per Wirtén och Katrine Kielos att ta en debatt om Naomi Klein. Kyckling = chicken. Omständigheterna kring denna debattutmaning är i övrigt inte glasklara för mig, men roligt tilltag på det stora hela. Och så ambitiöst!

Annars var det fint att se Devrim och Per, Caroline Ringskoug Ferrada Noli (som skriver bok och ska flytta till Paris), Elin Alvemark (som jag ska ta en promenad med), Ozan Sunar (som är med i samtalet i nya numret), Svante Weyler (som sa att dom som tror att författare och förläggare kan ha en jämställd relation är dom som det går åt skogen för), Yvonne Rock (som hade ett jättemjukt underbart stort jerseyplagg på sig), Ulrika Dahl (vars bok om femmes jag måste försöka få tag i nu), Lawen Mohtadi (som är en av de nya redaktörerna på bang), Stefan Ingvarsson (som har börjat jobba på atlas), Jonas Hassen Khemiri, Oivvio Polite, Elina Grandin, David Munk, Olle Sahlström, Anna-Maria Sörberg och en bunt andra.

Copacabana-Susanne sa: Titta, en som inte är lesbisk! när jag kom.

Alltid lika härligt att kunna göra skillnad med sin heterosexualitet.

Jag fick också höra att framtidskommunikationsboken som jag gjorde i våras tillsammans med några av ovanstående personer har kommit, blivit fin och bra.

2 comments:

Frankie said...

Älsk

Johan Norberg said...

Hej Karoline,

Kul att de uppskattades, jag visste nog att ni hade humor.

Men det var snart tre år sedan jag slutade på Timbro. Det var Voltaire som skickade kycklingarna: http://www.voltairepublishing.se/?nyheter=true&las_mer=14

Allt gott,
Johan